Γιατί πρέπει να φτιάξω τις φωτογραφίες σε μία ιστοσελίδα;

Εικόνες wordpress. Οι εικόνες και οι φωτογραφίες αποτελούν ένα συστατικό θεμελιώδους σημασίας για κάθε ιστοσελίδα. Διαθέτουν μάλιστα λειτουργικές, αισθητικές και τεχνικές πτυχές, τις οποίες πολλοί ιδιοκτήτες ιστοσελίδων δεν αντιλαμβάνονται πως μπορούν και πρέπει να βελτιστοποιήσουν για να αυξήσουν τη συνολική αποτελεσματικότητα των ιστοτόπων τους.

Κάθε φορά που κάποιος χρήστης ανοίγει μια από τις σελίδες σας στη WordPress, όλο το περιεχόμενο που εμπεριέχεται εκεί, είτε πρόκειται για κείμενο, είτε εικόνες wordpress, ή επιπρόσθετο κομμάτι κώδικα που αφορά τα plugins, θα πρέπει να κατέβει από τον Server στον οποίο υπάρχει, τοπικά στον υπολογιστή του χρήστη.

Οι εικόνες wordpress οι οποίες έχουν βελτιστοποιηθεί με τον κατάλληλο και σωστό τρόπο, μπορεί να προσφέρουν πλεονεκτήματα στο SEΟ, γιατί εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης εικόνων, κάτι που μπορεί να προσελκύσει υψηλότερη επισκεψιμότητα προς την ιστοσελίδα.

Παρακάτω θα δείτε μερικές βασικές μεθόδους με τις οποίες μπορείτε να αυξήσετε με εύκολο τρόπο την αναζητησιμότητα στις εικόνες wordpress σας, μέσω του WordPress dashboard, ενώ θα αναφέρουμε και ορισμένα ισχυρά plugins που θα βοηθήσουν στην ταχύτερη φόρτωση των σελίδων σας.

κατασκευή-ιστοσελίδων-Digi-me

Plugins για τη βελτιστοποίηση των εικόνων

WP Smush.it

Το συγκεκριμένο plugin μπορεί να βελτιστοποιήσει είτε μεμονωμένες εικόνες, είτε μαζικώς, για τους παρακάτω τύπους αρχείων: .jpeg, .png, .gif. Θα μετατρέψει εικόνες μεγάλου μεγέθους (1mb στη δωρεάν έκδοση, 5mb στην pro έκδοση) συμπιέζοντάς το μέγεθος του αρχείου, χωρίς να επιδεινώσει στο παραμικρό την ποιότητά τους. Αν και αρκετοί θεωρούν πως οι φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης είναι προτιμότερες για αυτούς που τις βλέπουν, αυτό που πραγματικά χρειάζεται είναι μια συγκεκριμένη ανάλυση για να επιτευχθεί το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα για τους αναγνώστες, ενώ παράλληλα βελτιώνεται η λειτουργικότητα και οι χρόνοι φόρτωσης της σελίδας σας.

PB Responsive Images

Την περσινή χρονιά η Google ενσωμάτωσε έναν νέο αλγόριθμο που επιβάλλει ποινές στις ιστοσελίδες που δεν είναι προσαρμοσμένες για τις φορητές ηλεκτρονικές συσκευές. Το ίδιο ισχύει και για τις ιστοσελίδες που δεν έχουν αποκριτική λειτουργία σε ότι αφορά το περιεχόμενο εικόνων και κειμένου. Το συγκεκριμένο plugin, επαναμορφοποιεί τις εικόνες, ώστε αυτές να προσαρμόζονται σε διαφορετικά μεγέθη οθόνης, κάτι που δίνει στην ιστοσελίδα σας το πράσινο φως, όταν οι μηχανές αναζήτησης τσεκάρουν την ικανότητα προσαρμογής.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο, επιλέξτε πλατφόρμα!

One Comment

  1. John June 20, 2022 at 9:43 pm - Reply

    Συγχαρητήρια πολύ ωραίο άρθρο!!!

Leave A Comment